Botulinum toksini (botoks) belli bölgelerdeki kas gruplarını kontrollü olarak güçsüzleştirmeye olanak sağlar.
Botulinum Toksin (Botoks-Botox)
Etken maddesi botulinum toksini olan sıvının, özel bir enjeksiyon yöntemiyle hedef dokulara verilmesidir. Cerrahi operasyona gerek kalmadan birçok işlem botoks uygulamaları sayesinde gerçekleştirilebilir. Bunlar arasında botoksla kırışık düzeltme, botoksla kaş kaldırma, botoksla burun ucu kaldırma, botoksla dudak kaldırma, botoksla diş sıkma tedavisi gibi isimlerle bilinen işlemler vardır. Botoks uygulaması öncesinde doktor muayenesi gerekir. Bu muayene sırasında yapılacak olan işleme ve işlemin kapsamı kararlaştırılır. Doktor, talep ettiğiniz işlemi size özel olarak kurgulayacak ve botoks uygulamasını özenle gerçekleştirecektir. Botulinum toksin uygulaması hakkında detaylı bilgi için randevu alabilirsiniz.
Botoks Nedir?
Botoks, clostridium botulinum bakterisinin toksininin (bir nörotoksin) hedef dokulara enjekte edilmesiyle gerçekleşen ve neredeyse uzun zamandır kozmetik amaçlı kullanılan bir işlemdir. Enjekte edilen bu sıvı sayesinde, hedef bölgedeki kaslar bir süreliğine (yaklaşık 6 ay) gevşetir. Böylelikle kişinin, hedef bölge ile ilgili talep ettiği sonuçlar alınmış olur. Hedef bölgede tekrar gevşeme isteniyorsa belirli aralıklar bu enjeksiyonlar tekrarlanır ancak her tekrarda dozlar farklı uygulanabilir. Botulinum toksin içeren Botox ve Dysport markaları sıklıkla kullanılmaktadır.
Botoks Nasıl Yapılır?
Botox, uygulanacağı bölgeye ve nedene göre birçok farklı şekilde yapılabilir. Botoks kozmetik veya tedavi amaçlı uygulanabilir. Genel olarak Botox işlemi, hedef kasların botoks enjeksiyonu ile gevşetilmesi ile gerçekleşir. İşlem öncesinde talepleriniz ve ihtiyaçlarınız doktor tarafından dinlenir. Daha sonra ise işlem, size ve yüzünüze özel olarak planlanır. Doktorunuz işlemin her adımıyla ilgili sizi bilgilendirir. Son olarak ise bahsettiğimiz enjeksiyon işlemi gerçekleşir.
Botoks Hangi Bölgelere Yapılır?
Kozmetik botoks işlemi genelde yüz ve boyun bölgesinde kullanılmaktadır.
Botulinum toksin işlemi ile;
- Kaş bölgesinde yer alan çizgiler ve kırışıklıklar giderilebilir, kaşlara ve kaş bölgesine daha kalkık bir görünüm kazandırılabilir
- Alın bölgesinde yer alan kırışıklıklar,
- Göz çevresindeki kırışıklıklar,
- Dudakta barkod çizgileri olarak da bilinen dikey kırışıklıklar,
- Yüzde aşırı terleme sorunu
- Diş sıkma (trismus), buna bağlı olan çene ağrısı ve diş gıcırdatma gibi sorunlar özel masseter Botox işlemleri ile giderilebilir.
- Ses bozuklukları tedavisinde kullanılabilir.
- Yüzün pek çok bölgesinde yer alan kırışık görünüm Botox uygulamaları ile giderilebilir; hastalara çok daha genç ve canlı bir yüz görünümü kazandırılabilir.
Botoks Ne Zaman Etki Eder?
Botoks işlemleri, cerrahi operasyonlar gibi uzun ve zahmetli işlemler değillerdir. Yüzde bulunan bazı problemler çok kısa sürede geçici olarak ortadan kaldırılabilir. Botox işleminin etkileri 2 ila 7 gün arasında fark edilir duruma gelmektedir. Bu etkilerin süresi kişiden kişiye değişiklik gösterse de ortalama olarak 6 ay boyunca devam eder. Etkinliğin devamını arzu eden kişiler için uygulamalar tekrarlanır.
Kimlere Botox ?
Botulinum toksini (Botox); hamileler, emziren anneler, bazı kanama ve kas hastalıklara sahip olanlar haricinde her cinsiyetten, 18 yaşından büyük isteyen herkese endikasyon dahilinde yapılır. Botox öncesinde doktorunuz sizi muayene edecek, bu işleme uygunluğunuz konusunda en doğru kararı verecektir.
Botox Etkili Kremler Botox’un Yerini Tutar Mı?
Cilde uygulanan kremler, Botox işleminin yerini tutamazlar. Botox işlemi, deri altı enjeksiyonlar sayesinde, yalnızca kararlaştırılan dokular hedef alınır. Son derece hedefe yönelik ve kesin sonuçlar alınmasına sebep olur. Botox kremleri ise genellikle bir pazarlama stratejisi olarak bu şekilde anılırlar.
Erkeklere Botox ?
Erkekler de kadınlarda olduğu gibi mimiklere, bu mimikleri kontrol eden kaslara ve bu kasların hareketlerine bağlı oluşan kırışıklıklara sahiptir. Günümüzde erkekler de kadınlar gibi yaygın olarak kozmetik amaçlı Botox ve estetik operasyonlar yaptırmaktadır.
Botoxun Zararları Var Mı?
Botox, geçici ve deneyimli ellerde oldukça güvenli bir işlemdir. Genellikle merdiven altı şartlarda, uzman ve hekim olmayan kişiler tarafından gerçekleşen Botox işlemleri sırasında kalıcı kozmetik sorunlar, enfeksiyonlar ile kalıcı sinir ve kas harabiyeti gözlenebilir. Bu nedenle uygun olmayan koşullarda ve uzman olmayan bir doktor tarafından gerçekleştirilen Botox işlemlerinden uzak durulmalıdır.
Botox Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Botox sonrasında, talep edilen etkiler birkaç gün içerisinde kendilerini göstermeye başlar.
- Enjeksiyon bölgesine masaj ve dokunma yok.
- Bir hafta sırt üstü yat.
- Masaj-yıkama tamam ancak solaryum yok.
Doktorunuz, Botox sonrasında nelere dikkat edeceğinizi ve kaç gün dikkat etmeniz gerektiğini detaylı olarak size anlatacaktır.
Botoks Fiyatları 2024 İzmir Manisa
Botoks uygulaması, tedavi veya kozmetik amaçlar nedeniyle yapılabilmektedir. Botulinum toksin uygulamaları kişiye özel yapılan bir işlemdir. Bu yüzden botoks uygulama fiyatları da kişiden kişiye değişebilmektedir. İzmir Manisa Botoks işlemleri hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.